Bindweefsel

Bindweefsel Massage

Bindweefselmassage is een therapeutische massagevorm gericht op het bindweefsel dat zich tussen de opperhuid en de spieren bevindt. Bindweefsel komt in het gehele lichaam voor en heeft een steunende en verzorgende functie. Het is weefsel dat de organen, zenuwen en bloedvaten omhult en verbindt. De opslag van energie is een belangrijke taak van het bindweefsel, hierin worden de voedingsstoffen in de vorm van vetten en vetcellen opgeslagen.

Het onderhuidse bindweefsel dient ook als isolatie- en beschermlaag en is verantwoordelijk voor de uitwisseling van zuurstof, voedings- en afvalstoffen. Door belasting kunnen zich verklevingen in het bindweefsel ontstaan. Door speciale manuele technieken kunnen deze verklevingen losgemaakt worden.

Door het losmaken van deze verklevingen wordt invloed uitgeoefend op alle inwendige organen, spieren, zenuwen en bloedvaten corresponderend aan dat gebied. Afhankelijk van het aantal en de ernst van de verklevingen zal er een plan opgesteld worden. Om tot een zo effectief mogelijke behandeling te komen, is het belangrijk om de eerste paar behandelingen kort op elkaar te laten volgen.

Deze behandeling kan geïntegreerd worden bij de behandeling Triggerpointtherapie

Topsporters masseren is ook topsport
21 maart 2018 / Reacties uitgeschakeld voor Topsporters masseren is ook topsport
Interview met Jos in Massage magazine
4 maart 2018 / Reacties uitgeschakeld voor Interview met Jos in Massage magazine
Een mystery client op de massagetafel voor triggerpoint therapie!
12 mei 2016 / Reacties uitgeschakeld voor Een mystery client op de massagetafel voor triggerpoint therapie!